Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ουρακοτάγκος!Ένας τεράστιος πίθηκος!

Ο ουρακοτάγκος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανθρωποειδείς πιθήκους.Το ύψος του φτάνει τα 2 μέτρα και το βάρος του τα 100 κιλά.. Το σώμα του καλύπτεται από κοκκινωπό χρώμα που σκουραίνει όσο μεγαλώνει το ζώο
 Το πρόσωπό του και οι παλάμες του δεν έχουν τρίχωμα.Ζει στην
  Ιωδιονησία(στα νησιά Σουμάτρα και Βόρνεο)μέσα σε πυκνά δάση.
  Είναι ζώο δενδρόβιο.Κινείται ανάμεσα στα κλαδιά των δ΄΄εντρων με
  ευκολία.Στο έδαφος περπατάει συχνά με τα δύο πόδια με τα χέρια
  πάνω στο κεφάλι.Ζει συνήθως μοναχικά ή με το ζευγάρι του και σπάνια
  σε ομάδες τεσσάρων ατόμων.

Κάθε βράδυ φτιάχνει τη φωλιά του από κλαδιά πάνω σε ένα δέντρο. Η διάρκεια ζωής του είναι 25 χρόνια. Παλιά ζούσε και στην ηπειρωτική Κίνα. Σήμερα έχουν απομείνει λιγότερα από 5.000 άτομα. Θεωρείται είδος προς εξαφάνιση

Πούμα!Ακόμη ένα πολύ γρήγορο ζώο!



Τοπούμα είναι αιλουροειδές  θηλαστικό που ζει στην Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγωνίας. Μπορεί να ζήσει  στα βουνά, στους βάλτους, στις σαβάνες και στα δάση ακόμα και σε υψόμετρο 4.000 μ. Το μεγαλύτερο μήκος ζώου που έχει καταγραφεί είναι 3 μέτρα από τα οποία το ένα η ουρά, και βάρος 120 κιλά. Το χρώμα της κοντής, πυκνής γούναςποικίλλει σημαντικά από κιτρινωπό καφέ σε κόκκινο ή και σκουρότερο το χειμώνα. Ο λαιμός, το στήθος και η κοιλιά είναι άσπρα. 

Λεοπάρδαλη!Ένα γνωστό ζώο της ζούγκλας!






ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

 Εκτός από τις κανονικές λεοπαρδάλεις υπάρχουν και οι λεοπαρδάλεις του χιονιού που ζουν μόνο σε περιοχές με κρύο και χιόνια!Το χρώμα της μπεζ με καφέ!
                                        ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ
Ανήκει στην ομάδα των αιλουροειδών. Το μήκος του σώματός της φτάνει στα 2,40 μέτρα και το βάρος τα 68 κιλά.Το κεφάλι είναι σχετικά μικρό με κοφτερά δόντια και δυνατά σαγόνια. Έχει επίσης δυνατά πόδια. Η λεοπάρδαλη τρέχει γρήγορα και κάνει άλματα που φτάνουν τα 6 μέτρα!
Έχει ανεπτυγμένες όλες του τις αισθήσεις και επίσης πολύ γρήγορα αντανακλαστικάγι΄αυτό και είναι δύσκολο να τον ανακαλύψει κανείς.Τρέφεται με οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό ζώο. Μάλιστα δείχνει προτιμήσεις στην τροφή του. Ζει στην Αφρική και στη νότια Ασία.

Χιμπατσίδες!Η ανθρώπινη εξέλιξη 6 εκατομμύρια χρόνια πριν!



      Οι χιμπαντζήδες είναι μέλη της οικογένειας των Ανθρωπίδων, μαζί με του γορίλες, τους ανθρώπους και τους  ουρακοτάγκους Η εξελικτική πορεία των  χιμπαντζήδων διαχωρίστηκε από την ανθρώπινη εξέλιξη περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια πριν.Τα δύο είδη των χιμπαντζήδων είναι οι στενότεροι συγγενείς του ανθρώπου, και ανήκουν μαζί με τον άνθρωπο στο φύλο Ανθρώπινοι . Οι Χιμπαντζήδες είναι τα μόνα γνωστά μέλη του γένους Pan. Τα δύο είδη διαχωρίστηκαν μεταξύ τους περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια πριν.
Ο αρσενικός κοινός χιμπατζής έχει ύψος 1,7 μέτρα όταν στέκεται όρθιος και περίπου 70 κιλά βάρος - το το θηλυκό είναι λίγο μικρότερο. Τα χέρια του κοινού χιμπαντζή έχουν άνοιγμα σχεδόν όσο το μισό τους ύψους και είναι μακρύτερα των ποδιών του. Οι μπονόμπος είναι λίγο κοντύτεροι και λεπτότεροι από τον κοινό χιμπαντζή αλλά έχουν μεγαλύτερα άκρα. Και τα δύο είδη χρησιμοποιούν τα μακρυά και δυνατά τους χέρια για να αναρρίχωνται στα δέντρα. Στο έδαφος οι χιμπαντζήδες συνήθως περπατούν στα τέσσερα, χρησιμοποιώντας τις αρθρώσεις των δαχτύλων τους για στήριγμα. Τα πόδια των χιμπαντζήδων είναι καταλληλότερα για περπάτημα σε σχέση με αυτά των ουρακοτάγκων γιατί οι πατούσες των χιμπαντζήδων είναι μεγαλύτερες και τα δάχτυλα τους μικρότερα. Ο κοινός χιμπαντζής και ο μπονόμπο μπορούν να περπατήσουν στα δύο όταν μεταφέρουν αντικείμενα με τα χέρια τους. Το τρίχωμα τους είναι μάυρο - το πρόσωπο, τα δάχτυλα, οι παλάμες των χεριών, καθώς και οι πατούσες είναι άτριχα. Επίσης οι χιμπαντζήδες δεν έχουν ουρά. Η μύτη των χιμπαντζήδων είναι επίπεδη και ο εγκέφαλος τους έχει περίπου το μισό μέγεθος του ανθρώπινου εγκέφαλου